Cashpoints blir Spenn

Nyheter

Norwegian Air och Strawberry (tidigare Choice Hotels) har meddelat att de ska lansera ett bonusprogram tillsammans. Programmet ska heta Spenn och målet är att skapa större flexibilitet för sina kunder. Vad som kommer hända med Bank Norwegians kreditkort och tillhörande bonussystem är dock inte fastställt och oklarheten är just nu väldigt stor.

Någon gång under det fjärde kvartalet 2024 kommer det nya bonusprogrammet Spenn att lanseras. Programmet är ett samarbete mellan Norwegian Air och Strawberry och det innebär bland annat att bonusvalutan Cashpoints (Norwegian) kommer att ersättas med den nya bonusvalutan Spenn.

För dig som är kund innebär detta dels fler möjligheter att samla in poäng och dels större möjligheter att spendera dina poäng. Tidigare kunde du nämligen endast använda Cashpoints för flygbiljetter och Strawberry-poäng på hotellnätter och hos utvalda partners.

I framtiden kommer du kunna spendera poängen som du vill, vilket framför allt kommer leda till mycket billigare resor för dig.

Problemet är att kreditkortet från Bank Norwegian (NOBA) har trillat mellan stolarna. Än så länge visar inget på att Bank Norwegian-kortet är kopplat till Spenn, vilket skulle innebära att bonuspoängen försvinner från Norwegian-kortet.

Än så länge kan vi bara spekulera kring vad som händer och har inga svar. Men det skulle inte vara orimligt att bonusen försvinner från kreditkortet och att det i fortsättningen endast är ett kreditkort med cashback.

Som sagt är detta endast spekulationer och vi kommer se till att uppdatera alla data på denna webbplats med all ny information.