Foto: Benny Marty/Shutterstock.com

Nya kreditkort Nyheter

Amazon lanserar kreditkort för personer med dålig kreditprofil. Tillsammans med den amerikanska banken Synchrony Financial vill man fånga upp en målgrupp som i vanliga fall hade fallit utanför Amazons lojalitetskort rapporterar CNBC.

Den stora e-handelsgiganten Amazon har inlett ett samarbete med den amerikanska banken Synchrony Financial, som tillsammans ska lansera ett kreditkort för personer med dålig kreditprofil eller ingen alls. I samband med lanseringen av kreditkortet startar man Amazon Credit Builder, vilket är ett program som hjälper användarna till bättre finansiella kunskaper.

Kreditkortet når helt nytt marknadssegment

Enligt Synchrony Financials vice vd och koncernchef för detaljhandelskort Tom Quinlen är det en stor del av befolkningen i USA som de tidigare inte har kunnat ge krediter till. Med den här lösningen når Amazon och Synchrony Financial ett helt nytt marknadssegment.

Det nya kreditkortet har samma förmåner som Amazon Store-kortet som Synchrony Financial också tillhandahåller. En av förmånerna är att man får tillbaka fem procent kontant vid varje inköp. Dessa förmåner ska göra att kunderna väljer att handla hos Amazon i stället för i andra butiker, vilket gör att kundlojaliteten ökar.

Vanligt att banker i USA använder sig av bonussystem

Det är inte bara Amazon och Synchrony Financial som arbetar med lojalitetsprogram där kunderna får belöningar för att de handlar hos Amazon. Även den stora banken J.P. Morgan arbetar också med lojalitetsprogram där kunderna belönas med bland annat cash back när de använder kortet.

Enligt en FICO-undersökning har fyra procent av den amerikanska befolkningen ett dåligt kreditbetyg. Vidare visar undersökningen att hela 25 procent av den amerikanska befolkningen saknar bank och när de ska utföra sina bankärenden använder de sig av traditionella banktjänster.

Programmet Amazon Credit Builder ska hjälpa folk att bygga upp sin kreditvärdighet genom att ge dem tips och råd på hur de ska sköta sin ekonomi.

Foto: Benny Marty/Shutterstock.com